nieuwe zoekopdracht
[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Gevleugelde geschiedenis van Nederland: De Nederlanders en hun vogels
Luiten van Zanden, J. (Ed.) (2022). Gevleugelde geschiedenis van Nederland: De Nederlanders en hun vogels. [S.n.]: [s.l.]. ISBN 9789026357749. 496 pp.

Auteur  Top 
  • Luiten van Zanden, J., redacteur

Inhoud
  • Piersma, T. (2022). De ontdekking van Europa: De eerste kanoeten op het wad, de eerste terpen op de kwelder, in: Luiten van Zanden, J. (Ed.) Gevleugelde geschiedenis van Nederland: De Nederlanders en hun vogels. pp. 31-44, meer

Abstract
    Gevleugelde geschiedenis van Nederland, fraai gebonden en met een keur aan bijzonder beeldmateriaal, is een monumentaal werk dat iedere vogel- en geschiedenisliefhebber in de kast moet hebben.Vogels spelen soms een onverwachte rol in de menselijke geschiedenis en mensen spelen vaak een bijzondere rol in de geschiedenis van vogels. In Gevleugelde geschiedenis van Nederland kijken meer dan dertig auteurs, onder wie toonaangevende historici, met andere ogen, vol verwondering, naar vogels en geschiedenis.Van de vroegste vogelfossielen die zijn teruggevonden in de Limburgse mergel, de introductie van het gebraden kippetje door de Romeinen en het met ganzenveer genoteerde hebban olla vogala tot de papegaai van Johan de Witt, het overzeese drama van de dodo, de vogelliefde van Van Gogh en vogelen als nationale covidhobby – ieder verhaal ontsluit weer een nieuwe episode in het eeuwenoude verbond tussen de Nederlanders en hun vogels.Gevleugelde geschiedenis van Nederland staat onder redactie van historicus en vogelaar Jan Luiten van Zanden – bijgestaan door Helena Cordašev en Erik de Bruin – en bevat bijdragen van Theunis Piersma, Jelle Reumer, Nicoline van der Sijs, Jaap Tielbeke, Jean-Marc van Tol en vele anderen. Met een keur aan bijzonder beeldmateriaal is Gevleugelde geschiedenis van Nederland een monumentaal werk dat iedere rechtgeaarde vogelaar in de kast moet hebben.

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteur 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ, voor meer informatie contacteer .