nieuwe zoekopdracht
[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Natuurrapport - Toestand en trend van ecosystemen en ecosysteemdiensten in Vlaanderen: technisch rapport. Ecosysteemdienst kustbescherming
Provoost, S.; Dan, S.; Jacobs, S. (2014). Natuurrapport - Toestand en trend van ecosystemen en ecosysteemdiensten in Vlaanderen: technisch rapport. Ecosysteemdienst kustbescherming. Mededelingen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, INBO.M.2014.1988582. INBO: Brussel. 34 pp.
Deel van: Mededelingen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

Trefwoorden

Auteurs  Top 
  • Provoost, S.
  • Dan, S.
  • Jacobs, S.

Abstract
    Zandbanken, slikken, schorren, stranden en duinen vormen een natuurlijke bescherming tegen stormvloeden en mariene overstromingen. Vooral in de zeereepduinen draagt een biotische component daar substantieel toe bij, namelijk de vegetatie gedomineerd door helm. Er is een rechtstreekse waardering mogelijk van Kustbescherming via het vermijden van slachtoffers en economische schade bij stormvloeden, net als via de vermeden kosten van aanleg en onderhoud van zeewerende infrastructuur. Het inzetten op natuurlijke kustbescherming heeft naast economische voordelen synergiën met recreatie en biodiversiteit.

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ, voor meer informatie contacteer .