nieuwe zoekopdracht
[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Vlottermetingen CDW Deurganckdok: T1 September 2011
Plancke, Y.; Vanlede, J.; Mostaert, F. (2012). Vlottermetingen CDW Deurganckdok: T1 September 2011. Versie 3.0. WL Rapporten, 816_03. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. III, 16 + 7 p. bijl. pp.
Deel van: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen

Trefwoorden
  Floats (current measurement)
  België, Zeeschelde, Haven van Antwerpen, Deurganckdok [Marine Regions]
Author keywords
  Current deflecting wall (CDW)

Project Top | Auteurs 
 • Uitvoeren van vlottermetingen ihkv bouw CDW DGD

Contactgegevens

Opdrachtgever: Vlaamse overheid; Beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken; Vlaams Ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken; Departement Mobiliteit en Openbare Werken; Afdeling Maritieme Toegang


Auteurs  Top 
 • Plancke, Y.
 • Vanlede, J.
 • Mostaert, F.

Abstract
  In de afgelopen jaren werd onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid en de efficiëntie van een Current Deflecting Wall (CDW) voor het Deurganckdok. Het bouwen van een CDW kan leiden tot een reductie van de onderhoudsbaggerwerkzaamheden. Op basis van dit haalbaarheidsonderzoek heeft de afdeling Maritieme Toegang beslist over te gaan tot de bouw van een CDW. In 2009 werd met de bouw van start gegaan, terwijl in augustus 2011 te werken afgerond werden.

  De invloed van de CDW wordt bestudeerd op enerzijds de aanslibbingen in het Deurganckdok en anderzijds de stromingen in de omgeving van het Deurganckdok.

  Dit rapport beschrijft de resultaten van de GPS-vlottermetingen die uitgevoerd werden in september 2011. Tevens wordt in dit rapport een analyse uitgevoerd van de wijzigingen in stroompatronen ten opzichte van de referentietoestand (april 2009), vóór de bouw van de CDW.


Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ, voor meer informatie contacteer .