nieuwe zoekopdracht
[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Op het raakvlak van twee landschappen: de vroegste geschiedenis van Brugge
Hillewaert, B.; Hollevoet, Y.; Ryckaert, M. (Ed.) (2011). Op het raakvlak van twee landschappen: de vroegste geschiedenis van Brugge. Van de Wiele: Brugge. ISBN 978-90-76297-50-7. 176 pp.
Op het raakvlak van twee landschappen

Trefwoorden
  Archaeology
  History
  Landscapes
  België, Brugge [Marine Regions]
  Marien; Terrestrisch

Auteurs  Top 
 • Hillewaert, B., redacteur
 • Hollevoet, Y., redacteur
 • Ryckaert, M., redacteur

Abstract
  Voor wie zich verder wil verdiepen in de vroegste geschiedenis van Brugge en omstreken is er het boek "Op het raakvlak van twee landschappen. De vroegste geschiedenis van Brugge" (Uitgeverij Van de Wiele, Brugge). Het is de derde publicatie van Raakvlak, de Intergemeentelijke Dienst voor Archeologie in Brugge en Ommeland.

  Archeologie is dan ook het uitgangspunt van deze nieuwe publicatie, maar in dialoog met natuurwetenschappers en historici. Uit deze samenwerking zijn heel wat nieuwe inzichten voortgekomen. Het boek is zowel een bekroning van vele jaren archeologisch onderzoek in en rond Brugge als een aanzet tot verder onderzoek. Vele vragen blijven immers onbeantwoord en de wetenschappers zijn het niet altijd eens. Net die zoektocht naar de historische waarheid en de soms tegenstrijdige meningen van specialisten zorgen voor boeiende lectuur. Het is bovendien een mooi geïllustreerd boek dat zowel de liefhebber als de wetenschapper zal aanspreken.


Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ, voor meer informatie contacteer .