nieuwe zoekopdracht
[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

De wetenschap van de zee: over een onbekende wereldoceaan
Copejans, E.; Smits, M. (2011). De wetenschap van de zee: over een onbekende wereldoceaan. Acco: Leuven. ISBN 978-90-334-8412-4. 175 pp.
Cover

Trefwoorden
  Anchorages > Harbours
  Aquatic sciences > Marine sciences > Geology > Marine geology
  Earth sciences > Geology > Geomorphology > Coastal morphology
  Marine biology
  Maritime transport
  Motion > Water motion > Water currents > Ocean currents
  Technology > Biotechnology
  Water waves
  Marien

Auteurs  Top 
 • Copejans, E.
 • Smits, M.

Abstract
  Ons leven op aarde is fundamenteel verbonden met de oceaan. Voeding, medicijnen en grondstoffen, we halen zoveel uit de zee. Dit boek laat je allerlei fascinerende mechanismen onder het wateroppervlak ontdekken: eencelligen die een lichtje branden om een partner te veroveren, badeendjes die de wereld via zeestromingen rondreizen, mammoeten die ooit de Noordzeebodem bevolkten tot een zeespiegel die niet vlak is … En wist je bijvoorbeeld dat mensen net zoals dolfijnen blindelings obstakels kunnen ontwijken door middel van echolocatie?

  De wetenschap van de zee richt zich naar iedereen die geïnteresseerd is in zeeën en oceanen. Door de keuze van de onderwerpen is het ook een ideale leidraad voor leerkrachten wetenschappen, met begrippen en concepten die relevant zijn voor het secundair onderwijs. Op de website www.zeewetenschappen.be vind je bijhorende originele practica om de onderzoekscompetenties te realiseren en je lessen te marineren.


Afbeeldingen Top | Auteurs 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ, voor meer informatie contacteer .