nieuwe zoekopdracht
[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Hydrologisch jaarboek 2010: HIC meetstations
Hydrologisch Informatiecentrum (2011). Hydrologisch jaarboek 2010: HIC meetstations. versie 2.0. WL Rapporten, 709_01. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. 261 pp.
Deel van: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen
Is gerelateerd aan:
Hydrologisch jaarboek. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. e-ISSN 1782-2955, meer

Trefwoorden
  Flow rate
  Hydrometry
  Inland waterways
  Levels > Water levels
  Monitoring stations
  Validation
  België, Vlaanderen [Marine Regions]
  Brak water; Zoet water

Auteur  Top | Dataset 
 • Hydrologisch Informatiecentrum

Abstract
  Dit "Hydrologisch Jaarboek HIC - 2010" biedt een overzicht van de waterstanden en debieten die in 2010 geregistreerd werden in de HIC-meetstations in het Vlaams Gewest.
  Hierin zijn 103 operationele stations opgenomen, waarvan in 55 locaties enkel het peil gemeten wordt met vlotterlimnigrafen, akoestische- of druksondes. In 48 stations wordt ook het debiet bepaald d.m.v. een ijkverband met de waterstand.
  De overige 23 stations zijn uitgerust met een akoestische debietmeter : 13 met een dopplerdebietmeter (ADP) en 10 volgens het looptijdprincipe (ADM).

  Alle stations bieden per telemetrie en on-line betrouwbare peil- en eventueel debietgegevens aan, dank zij een regelmatige controle en onderhoud van de apparatuur en de ijkverbanden.

  Er werden drie belangrijke stations operationeel gemaakt : Duffel op de Nete, Gavere op de Bovenschelde, Machelen op de Leie en Merendree op het Afleidingskanaal van de Leie.


Dataset
 • WL waterstanden Zeeschelde

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteur | Dataset 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ, voor meer informatie contacteer .