nieuwe zoekopdracht
[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Onderzoek naar de stikstof- en fosforhuishouding in de alluviale gebieden langs de zeeschelde : onderzoeksopdracht in/pm/97.002 : verslag van de proeven
Salomez, J.; Lottin, M.; Hofman, G. (1999). Onderzoek naar de stikstof- en fosforhuishouding in de alluviale gebieden langs de zeeschelde : onderzoeksopdracht in/pm/97.002 : verslag van de proeven. Universiteit Gent - Vakgroep Bodembeheer En Bodemhygiëne: Gent.

Trefwoorden
    Alluvial deposits; Analysis; Nitrogen; Phosphorus; Plant control

Auteurs  Top 
  • Salomez, J.
  • Lottin, M.
  • Hofman, G.

Abstract
    De doelstelling van het onderzoeksproject "Onderzoek naar de stikstof- en fosforhuishouding in de alluviale gebieden langs de Zeeschelde" is de volgende : bepaling en kwantificatie van de factor voedselrijkdom in de binnen- en buitendijkse alluviale gebieden langs de Zeeschelde. Dit verslag bevat de resultaten van de veld- en laboratoriummetingen van de stikstofmineralisatie op de verschillende percelen (vegetatietypes) gedurende de periode oktober 1997-juli 1998. Naast N-mineralisatie werden textuur, pH-KCI, schijnbaar soortelijk gewicht, plantbeschikbare fosfor en kalium, totaal fosfaat, totale N, %C en C/N-verhouding van de organische stof bepaald.

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ, voor meer informatie contacteer .