nieuwe zoekopdracht
[ meld een fout in dit record ] Print deze pagina

Hogeschool voor Wetenschap en Kunst - De Nayer Instituut
Dit instituut is de voortzetting van onderstaande
Katholieke Industriële Hogeschool De Nayer (Mechelen)

Vorige naam: Katholieke Industriële Hogeschool De Nayer (Mechelen), meer

Adres:
J. De Nayerlaan 5
2860 Sint-Katelijne-Waver
België

Tel.: +32-(0)15-31 69 44
Fax: +32-(0)15-31 74 53
E-mail:
 Publicaties 
 
Type: Educatief

Abstract:
De Hogeschool voor Wetenschap & Kunst (W&K) werd in 1995 opgericht. De hogeschool groepeert vijf toonnaangevende instellingen voor hoger onderwijs in Vlaanderen: De Nayer (Sint-Katelijne-Waver), het Lemmensinstituut (Leuven), Narafi (Brussel), Sint-Lucas Architectuur (Brussel-Gent) en Sint-Lucas Beeldende Kunst (Gent). Sinds 2002 is de hogeschool lid van de Associatie K.U.Leuven.

Zij bieden opleidingen aan in de volgende domeinen: Architectuur (Sint-Lucas Architectuur), Beeldende Kunst (Sint-Lucas Beeldende Kunst), Industriële Wetenschappen (De Nayer), Muziek en Drama (Lemmensinstituut), Technologie (De Nayer) en Film en Fotografie (Narafi).

In het academiejaar 2008-2009 gaan de campussen van W&K een nieuwe toekomst tegemoet. De vroegere W&K-campussen Vlekho en Honim maken nu deel uit van de nieuwe Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB). Campus De Nayer zal fuseren met Lessius: toekomstige studenten vinden alle informatie over de opleidingen reeds op de website van Lessius (http://www.lessius.eu).

De vier kunst- en architectuurdepartementen van W&K - Lemmensinstituut, Narafi, Sint-Lucas Architectuur en Sint-Lucas Beeldende Kunst - hebben de intentie een nieuwe kunst- en architectuurhogeschool op te richten, samen met de Media en Design Academie van de Katholieke Hogeschool Limburg en de Hogeschool Sint-Lukas Brussel.

Publicaties (2)  Top 
    opsplitsen filter
  • Lambin, A. (2013). Biofilms in marine mud: characterization of the bacterial community and anaerobic isolates. MSc Thesis. Campus De Nayer: Mechelen. 72 + tables pp., meer
  • Jacobs, R.; Van Obbergen, J. (2010). Studie van overvulling en waterslag bij sluisvulling via omloopriolen. MSc Thesis. Campus De Nayer: Sint-Katelijne-Waver. 91 pp., meer

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Publicaties 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ, voor meer informatie contacteer .