nieuwe zoekopdracht
[ meld een fout in dit record ] Print deze pagina

Laboratory of Food Technology (KULeuven)
https://www.biw.kuleuven.be/m2s/clmt/lmt/

Engelse naam: Laboratory of Food Technology
Overkoepelend instituut: KU Leuven; Centre for Food and Microbial Technology (KULeuven)

Type: Wetenschappelijk

Personen (8)  Top | Publicaties 
  • Bernaerts, Tom
  • Hendrickx, Marc
  • Kermani, Zahra
  • Kyomugasho, Clare
  • Van Loey, Ann
  • Van Looveren, Noor
  • Vandionant, Stéphanie
  • Verhaegen, Katrien

Voormalig geassocieerde persoon
  • Vervoort, Liesbeth

Abstract:
De onderzoeksmissie van de eenheid is het begrijpen en kwantificeren van proces-structuur-functie relaties van voedselsystemen tijdens verwerking, bewaring en opslag door optimale benutting van het potentieel van fruit-, groente- en algen afgeleide systemen, zowel voor ontwikkelde als voor ontwikkelingslanden. De onderzoekers richten zich in het bijzonder op voedingsmiddelen en ingrediënten op basis van fruit, groenten, leguminosen en algen. Bijvoorbeeld microalgale biomassa voor functionele voedingsmiddelen en voedselingrediënten.

Publicaties (8)  Top | Personen 
    ( 8 peer reviewed ) opsplitsen filter
  • Peer reviewed article Bernaerts, T.M.M.; Gheysen, L.; Foubert, I.; Hendrickx, M.E.; Van Loey, A.M. (2019). The potential of microalgae and their biopolymers as structuring ingredients in food: a review. Biotechnol. Adv. 37(8): 107419. https://hdl.handle.net/10.1016/j.biotechadv.2019.107419, meer
  • Peer reviewed article Gheysen, L.; Demets, R.; Devaere, J.; Bernaerts, T.; Goos, P.; Van Loey, A.; De Cooman, L.; Foubert, I. (2019). Impact of microalgal species on the oxidative stability of n-3 LC-PUFA enriched tomato puree. Algal Research 40: 101502. https://hdl.handle.net/10.1016/j.algal.2019.101502, meer
  • Peer reviewed article Bernaerts, T.M.M.; Kyomugasho, C.; Van Looveren, N.; Gheysen, L.; Foubert, I.; Hendrickx, M.E.; Van Loey, A.M. (2018). Molecular and rheological characterization of different cell wall fractions of Porphyridium cruentum. Carbohydrate Polymers 195: 542-550. https://hdl.handle.net/10.1016/j.carbpol.2018.05.001, meer
  • Peer reviewed article Bernaerts, T.M.M.; Panozzo, A.; Verhaegen, K.A.F.; Gheysen, L.; Foubert, I.; Moldenaers, P.; Hendrickx, M.E.; Van Loey, A.M. (2018). Impact of different sequences of mechanical and thermal processing on the theological properties of Porphyridium cruentum and Chlorella vulgaris as functional food ingredients. Food & Function 9(4): 2433-2446. https://hdl.handle.net/10.1039/c8fo00261d, meer
  • Peer reviewed article Bernaerts, T.M.M.; Gheysen, L.; Kyomugasho, C.; Kermani, Z.J.; Vandionant, S.; Foubert, I.; Hendrickx, M.E.; Van Loey, A.M. (2018). Comparison of microalgal biomasses as functional food ingredients: focus on the composition of cell wall related polysaccharides. Algal Research 32: 150-161. https://hdl.handle.net/10.1016/j.algal.2018.03.017, meer
  • Peer reviewed article Gheysen, L.; Bernaerts, T.; Bruneel, C.; Goiris, K.; Van Durme, J.; Van Loey, A.; De Cooman, L.; Foubert, I. (2018). Impact of processing on n-3 LC-PUFA in model systems enriched with microalgae. Food Chemistry 268: 441-450. https://hdl.handle.net/10.1016/j.foodchem.2018.06.112, meer
  • Peer reviewed article Bernaerts, T.M.M.; Panozzo, A.; Doumen, V.; Foubert, I.; Gheysen, L.; Goiris, K.; Moldenaers, P.; Hendrickx, M.E.; Van Loey, A.M. (2017). Microalgal biomass as a (multi) functional ingredient in food products: Rheological properties of microalgal suspensions as affected by mechanical and thermal processing. Algal Research 25: 452-463. https://hdl.handle.net/10.1016/j.algal.2017.05.014, meer
  • Peer reviewed article Verhaeghe, T.; Vlaemynck, G.; De Block, J.; Van Weyenberg, S.; Braeckman, R.; Hendrickx, M.E. (2016). Kinetics of heat induced muscle protein denaturation of brown shrimp (Crangon crangon). Journal of Food Engineering 191: 88-94. https://hdl.handle.net/10.1016/j.jfoodeng.2016.07.010, meer

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Personen | Publicaties 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ, voor meer informatie contacteer .